Plody ostropestřce umeleme v mlýnku, smícháme s mléčným cukrem v poměru 1:2 a užíváme denně 2-4 lžičky. Je důležité se v této době vyvarovat alkoholu. Pozor, meleme jen malé množství a uchováváme v chladu v uzavřené nádobě. Brzy žlukne a naopak by nám žluklý játra poškodil. V obchodech se zdravou výživou lze sehnat ostropestřcový olej, který má stejné účinky.
Další tip na očistu jater je ranní pití nápoje opět z olivového oleje. Jeho konzumace je vhodná i při snižování hladiny cholesterolu, srdečních a cévních onemocněních. Po dobu pěti dnů pijeme nalačno nápoj, který se skládá z kvalitního olivového oleje, citronové šťávy a pronikavě působících bylin např. česnek, cayenský pepř a zázvor. Pitím na lačný žaludek se stimulují játra a ta vyloučí nahromaděné jedy do žlučníku. Jedy pak vytečou žlučí zažívacím traktem ven. Před požitím tohoto nápoje a 2-3 hodiny po něm by se nemělo nic jíst, abychom játra ničím jiným nezatěžovali. V kombinaci s bylinkovým čajem pomůžeme svému tělu jedy eliminovat. Vhodné bylinky: ostropestřec mariánský, čekanka obecná, artyčok, dřišťál, smetanka kořen, zeměžluč lékařská, zemědým lékařský, schizandra čínská, sedmikráska obecná.
-AM-